Home » zakelijke fiets, hoe dan ?

Vitaal ,gezond en duurzaam

Duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en vitaliteit in combinatie met een economisch aantrekkelijke regeling zorgt ervoor dat veel bedrijven over gaan tot het stimuleren en actief inzetten en gebruiken van de fiets. Met name de e-bike speelt daarbij een steeds belangrijkere rol als volwaardig alternatief voor de auto in het woon-werkverkeer. Door de trapondersteuning is het voor veel meer werknemers mogelijk om met de e-bike naar het werk te gaan.


ons aanbod


Lease en zakelijk gebruik 

Als werkgever kunt u uw werknemers met een leasefiets laten rijden kijk hier wat daarin de mogelijkheden zijn.

Als DGA of ZZP-er kunt u een leasefiets aanschaffen waarbij u de leasekosten als bedrijfskosten kunt verrekenen. U betaalt , een van te voren overeengekomen, vast bedrag per maand , met als voordeel dat u  van tevoren een duidelijk overzicht heeft van de maandelijkse kosten. Geen onverwachte kosten makelijk te begroten. Kies uw fiets(en) en Lease Bike Nederland doet de rest

Gebruik als deelfiets

Dit is de lease bedrijfsfiets voor zakelijke fietskilometers , puur voor zakelijke doeleinden , op deze fiets fietst iedere belanghebbende binnen het bedrijf ten behoeve van het bedrijf. Ook hier geldt :  U betaalt , een van te voren overeengekomen, vast bedrag per maand , met als voordeel dat u  van tevoren een duidelijk overzicht heeft van de maandelijkse kosten. Geen onverwachte kosten makelijk te begroten. Kies uw fiets(en) en Lease Bike Nederland doet de rest.

Verhuur

Er bestaat de mogelijkheid om de bedrijfsfiets te leasen om deze vervolgens als verhuurfiets in te zetten, handig voor Hotels, B&B, fietsverhuurbedrijven in steden etc. waar tevens een verdienmodel aan vast kan zitten. Voor meer informatie zoek contact met Lease Bike Nederland

Woon-werk verkeer 

Een zakelijke fiets is per 1 januari 2020 een stuk aantrekkelijker geworden . Door de bijtellingsregeling van 7% wordt het aantrekkelijker om een Leasefiets te nemen voor woon-werkverkeer die tevens Prive gebruikt mag worden.

Lease Bike Nederland is eigenaar

De nieuwe ‘fiets van de zaak’ regeling via de werkgever zorgt ervoor dat het leasebedrijf (Leasefiets) de eigenaar blijft van de fiets. Bij uitdiensttreding van een werknemer of aan het einde van de leasetermijn wordt met Leasefiets besproken of de wens bestaat om de fiets over te nemen tegen een aantrekkelijke (rest)prijs. Ook dit werkt vrijwel hetzelfde als de regeling voor een ‘auto van de zaak’ die bij velen bekend is.

 

De nieuwe regeling voor werknemers

De gebruiker betaalt een vast bedrag per maand voor de zakelijke fiets .Er is sprake van een vaste bijtelling van 7% per jaar over de consumentenadviesprijs.  Deze leaseregeling lijkt erg op het zakelijk leasen van een auto. Bij de lease spelen onderhoudsbeurten en servicepakketten voor de bijtelling geen rol.

Met een fiets van de zaak heb je geen recht meer op de belastingvrije reiskostenvergoeding over de periode dat je de fiets in het zakelijke verkeer gebruikt. Kortom, als werkgever berekent u 7% van de fiscale waarde van de Leasefiets door aan het loon van de werknemer. Dat is alles!

Geen kilometerregistratie meer

In de nieuwe regeling is deze registratie/ administratie verleden tijd.

 

Lease Bike Nederland is eigenaar

De nieuwe ‘fiets van de zaak’ regeling via de werkgever zorgt ervoor dat het leasebedrijf (Leasefiets) de eigenaar blijft van de fiets. Bij uitdiensttreding van een werknemer of aan het einde van de leasetermijn wordt met Leasefiets besproken of de wens bestaat om de fiets over te nemen tegen een aantrekkelijke (rest)prijs. Ook dit werkt vrijwel hetzelfde als de regeling voor een ‘auto van de zaak’ die bij velen bekend is.

Leasefiets én leaseauto?

Wilt u als werkgever de mogelijkheid aan de werknemer bieden om zowel van een Leasefiets als leaseauto gebruik te maken? Dat kan! In de nieuwe fiscale regeling is het toegestaan dat een werknemer tegelijkertijd gebruik maakt van beide mobiliteitsoplossingen. Hiermee wil het kabinet het woon- werkverkeer per fiets stimuleren. Ook is het mogelijk om een Leasefiets en privé auto te combineren. Als werkgever betaalt u de kilometervergoeding op de dagen dat de werknemer besluit om de privé auto te gebruiken.

 

Zakelijke voordelen:

 • Besparing mobiliteitskosten, automobiliteit is 13 keer duurder dan fietsmobiliteit.
 • Verlaging CO2 uitstoot, bij het omzetten van 1% van automobiliteit in fietsmobiliteit een besparing van CO2 uitstoot met ruim 0,9%
 • Kosten fiscaal vrij (via kilometervergoeding of WKR)
 • Vitale onderneming, gezonde fitte werknemers, hogere productiviteit (neemt gemiddeld met 1,55%), minder ziekteverzuim (daalt gemiddeld met 53%).
 • Maximale service en onderhoud, zorgeloos zakelijk fietsen.
 • Extra secundaire arbeidsvoorwaarde.
 • Doorstroming op de bedrijventerreinen, minder files, besparing parkeerplaatsen (gemiddeld 947 euro per autoparkeerplaats per jaar).
 • Geen administratieve rompslomp.

Fietsen zorgt voor een duurzaam, sportief en gezond imago

 • Een fietsende werknemer in de stad is gemiddeld 5% sneller op het werk dan een automobilist
 • Een auto neemt op het parkeerterrein 16 x meer ruimte in dan de fiets.
 • 71% van het verkeer is onder de 7,5 kilometer.
 • 75% van de werknemers woont binnen een straal van 15 kilometer van het werk.